Skip to main content

Posts

Showing posts from 2016

Moments may have gone but memories will always last forever.

Assalamualaikum. 





It's been few months since aku tak update blog. Nak tukar edit pun malas.
Alhamdulillah tarikh 26 Ogos tahun ni berlalu dengan jayanya. Means aku dah 18 tahun hidup kat bumi ni. Birthday kali ni lain dari yang lain. Oh maksud aku, birthday tanpa family di rumah tapi kat matrik ni aku ada banyak family baru (roommates, schoolmates dan classmates).

Such a beautiful and great memory to be remembered. Semalam bukan main terharu gila, dorang celebrate birthday dengan buat egg prank ye.

Ok ceritanya camni...

Aku bangun awal sebelum subuh nak siapkan assignment, so before tu aku buka la whatsapp. Biasalah kalau masa birthday kita kan sibuk nak tunggu birthday wishes. Dah check dan pun jugak masuk subuh, aku pun siapkan lah diri nak ke kuliah. Since harini birthday, aku plan nak pakai baju favorite yang mama bagi kat aku, the one and only baju kurung pahang pattern bunga yang berwana dark chocolate. Tapi bila Suzy nampak aku pakai baju tu, dia cakap aku ni macam tembaga. Nasi…

Hi, I exist.

Assalamualaikum w.b.t.
What's up sweeties?
Alhamdulillah dapat jugak bukak dan update blog ni! Nak dekat dua bulan tak update nih huhu. Alhamdulillah, alhamdulillah, alhamdulillah. Saya Nurul Fatin Amira dengan rendah dirinya nak minta maaf kalau kat post post sebelum ni ada tersilap bahasa ke termaki ke aaa whatsoever lah (tak guna 'aku' dah, nampak rude dan saya dah insaf hihi).
Next week last jadi maid tak bertauliah kat rumah sebab saya nak sambung belajar daahhhhhhhh. Alhamdulillah I got an offer ke matrikulasi labuan dan dapat course sains (saya dapat modul III tak mau hadap bio lagiiiii sebenarnya). Oh ya I also got offer from uitm as well. Memang dilemma berabis fikir fikir mana satu nak pilih. Dan akhirnya saya pilih matrik.
I don't know how to say tapi saya risau gila kalau kalau tak dapat nak cope dengan life kat matrik nanti (tak pernah duduk asrama memang macam ni). Saya banyak bukak blog blog lain pasal matrik, apa yang akan saya belajar, apa yang nak kena ba…

#2 Wordless Wednesday

Wordless lah sangat.

Me tonight.
P/s:
Assalamualaikum. It's been a while since I've posted nothing.
Last two weeks, I've started my driving lessons. I am freaking scared as hell tapi yalah it's my first time bawa kereta kan. I was scared that I might crash or whatsoever. It's pretty exciting but nervy at the same time tho.
Anyways, tomorrow is the results day.
I am totally nervous like whuut omg haaaa dang it. Apa apa pun my mom said to me, "Life would continue no matter how's your spm result, be positive." 
There's no point crying over spilt milk, redha saja lah dengan apa yang Allah dah tentukan kat kita right.

Ok In sha Allah, I'll post more soon.
Byee.

It's cupcake o'clock.

Assalamualaikum!

Ssup what's poppin'?
Dah berapa hari asyik nak update tapi tak terupdate-update pulak. Memandangkan malam ni aku kena pack barang untuk seminggu, aku update dulu lah kejap.
Aku dengan suka hatinya sekali lagi nak share gambar gambar cupcake sekalian. Well projek ni mama dengan aku buat kemarin sebab kawan aku order untuk majlis tunang kakak dia. Walaupun tak cantik, yang penting kualiti dan kesedapannya terjamin aite hihihi.
Ok baiklah silalah nampak,
Apam polka dot yang cute-to-be
Warna turquoise comel kan? hihi
Chocolate cupcake wuuuu Red velvet cupcake ice cream you scream gimme that gimme that ice cream
 Meriah gila ahaks
Jemput lihat dan maaf dipinta buat semua sebab post gambar cake malam malam muahahahaha.
Ok dah bye! Malam malam otak mereng hahahaha.

Yours sincerely, Amira.

Wordless Wednesday.

SPM RESULT WILL BE OUT LESS THAN A MONTH  WHUT

#1 Throwback Thursday.

Assalamualaikum.
spot me guys ahaks
Ayo ladies and gentleman!
Well that's my throwback Thursday picture gais (yep I thought last two years was so long ago hihi). Terjumpa gambar ni kat facebook haritu (aku mengaku aku tengah stalk si winnie sebab dia simpan album gambar ni ahaks)
Masa ni lepas join kursus amali haji dan umrah kat sekolah if I'm not mistaken. Wah I really miss the times when I used to hang out a lot with them sobs sobs sobs. Bila bab bab selfie wefie ni, mula ah derp face, perangai gila gila keluar pastu mulut pun tak henti cakap macam murai.
Tak silap aku lah, lepas habis kursus ni, kami petik buah mangga kat area rumah teha. Dah petik banyak banyak, apalagi hentam terus ah dengan entah apa nama benda tu (garam tambah cili padi kot). Aku tak makan dengan tu la sebab tak tahan dengan kepedasan tersebut.
Kami bila dah jumpa memang kecoh ah satu sekolah (buat macam sekolah binaan sendiri).
Tapi bila throwback punya throwback, sedih jugak lah. Dulu saja dapat macam ni, s…

Why am I here?

Assalamualaikum!


Hey what's up? I have something to post again hihi! 
Lately in my mind, I am always thinking of something.
Why blog? Why am I blogging? What's the reason I blog?
Actually it was never my intention to be a blogger ahaks! I started blogging because there were many blogs springing up daily and everyone looked cool doing it. Ok it's not only about that. When I've been seeking the purpose of why am I blogging, what I came up with is interacting with people.
I initially started this blog as more of a personal journal, one that I never expected or wanted anyone to read. Well I got lonely just speaking to myself, so I started to blog lah hihi.
There are few thoughts on how blogging impacts my life.
First and foremost, I'll become a better writer. Writing is communication kan? It's about recording thoughts on paper and then compelling others to agree with them. 
Next, I'll become a better thinker which is the blogging process encourages me to stop and think dee…

Tag question by Adiba Rusli.

Assalamualaikum.



Hello ladies and gentlemen!
Yup I've been tagged again for the third time! Wuuuu this time I was tagged by Adiba Rusli and I'd really appreciate if I get tagged again (well it's really fun getting tagged actually hahaha).
So let's get started~
Tell me your feeling right now. I actually don't feel anything right now but I could feel the jitters since I am currently waiting for SPM result this March. 
If you have a chance to travel around the world, with whom you will go? If I were given the chance, I'd want my family to go with me and we'd be gone for at least fourteen days so we could have a lot of time together.
State one weird thing that you have done in 2015. I ate doughnut with ketchup (saya rasa sedap lagi makan macam tu hehe).
If you're a social media icon, who you wanna be? And why? This question is really hard for me but ya I'll try to answer, hihi. What can I say is I just need to be my own self. There's a quote I've heard whi…

Tag question by Najwa Zahid.

Assalamualaikum!



Okay I got tagged again! I was tagged by this sweet sis, Najwa Zahid. Thanks a lot! Kali ni kena jawab sepuluh soalan pulak, wahahaha banyak jugak tu. Tak apa, I will gladly answer your questions ya hihi.

Kenalkan diri dan blog dengan gempaknya, rare dan meletop-letop.
Nama diberi Nurul Fatin Amira dan lebih suka dipanggil Amira. I'm  a very easy going person who loves and enjoy simple pleasures in life. Saya selalu minta maaf kat orang sebab takut saya ada buat salah. Pastu some people cakap saya garang dan sombong walaupun sebenarnya saya sangat friendly (mungkin muka saya kot yang garang ni ceh). Blog saya ni tak cantik dan simple saja, hihihi. I mostly write about my personal stories kat dalam blog ni dan sometimes saya post review pasal anime/manga yang saya nak recommend dekat orang.

Kalau awak diberikan peluang untuk miliki sebuah pulau, describe the island. It's your island.
Macam LDK lah pulak saya rasa, hihi. Senang cerita, kat pulau tu kena ada banyak po…

I bake when I'm bored.

Assalamualaikum!




Hey to the ho, put your hands up yo. Eh sorry, terlebih pulak.
Greetings everyone! I sincerely wish everyone a very blessed new year ahead. Resolve to keep happy, and your joy and you shall form an invincible host against difficulties alright. Keep smilinggggg! Forget the bad, cherish the good.
Okay aku baru dapat buka blog ni, sebab petang tadi sibuk kat dapur dengan mama. Mama ajak laksanakan projek buat cake, apam dan tart harini. Alhamdulillah everything went well. Semua baik-baik saja , tapi aku ni kan budak baru belajar (habis sepah sana sini). Nasib baik apam dengan cake sedap aku buat (puji diri sendiri, ahaks). 
Sehari ni aku bosan so tadi mama ajak buat projek baking lepas asar. Mama kata, "Kakak, buat lah apam tu. Buat yang ada inti strawberry." Then I said, "Oh okay, mama. Why not kita buat yang ada inti nanas jugak. Sedap tu." Dan mama pun mengangguk (menunjukkan mama setuju ah hihihi).
Dan ini hasilnya, tantaraaaaaaa
Nak buat macam bentuk n…